Pylon Saastolampi Linjasaneeraus

Rivitaloyhtiön vaakalinjasaneeraus sujui jouhevasti

As Oy Säästölampi on neljän rivitalon taloyhtiö, jossa on yhteensä 77 huoneistoa. Alunperin kaikki huoneistot ovat olleet samanlaisia, mutta vuosien varrella asukkaat olivat toteuttaneet remontteja huoneistoihin, mikä loi haasteita linjasaneeraukselle. Saneeraukseen lähdettäessä tämä tiedettiin ja se otettiin huomioon suunnittelussa. Pylon toimi saneerauksessa putkipuolen urakoitsijana ja valintaan vaikutti urakkaneuvotteluissa muukin kuin hinta.

“Pylon ymmärsi hyvin sekä taloyhtiön että asukkaiden tarpeet ja tämä kävi ilmi jo urakkaneuvotteluissa”, kertoo taloyhtiön projektitiimiin hallituksen puheenjohtajan kanssa kuulunut Christian Sundholm.

Hankkeessa uusittiin kiinteistöjen vesijohdot ja viemäriputkistot sekä  sähköverkosto. Lisäksi antenniverkko uusittiin ja jokaiseen huoneistoon rakennettiin laajakaistaverkko. Kylpyhuoneet saneerattiin kokonaisuudessaan.

“Olemme lopputulokseen tyytyväisiä”

Ison rivitaloyhtiön vaakalinjasaneeraus oli pitkä ja asbestilainsäädännön muuttuessa kesken projektin sovittiin urakalle lisäaika. Silti urakka pysyi hyvin aikataulussa ja budjetissa. Muutostyöt ja lisätyöt oli huomioitu jo suunnitteluvaiheessa, joten niiden osalta ei yllätyksiä päässyt syntymään. Talotekniikan konsulttitoimisto Granlund toimi hankkeen suunnittelijana ja valvojana.

Asukkailla oli mahdollisuus toteuttaa myös omia remontteja linjasaneerauksen yhteydessä. Monet asukkaista asuivat huoneistoissa urakan aikana, jolloin joko ylä- tai alakerran wc:n oli oltava käytössä. Lisäksi pölyn eristys tehtiin erityisen huolellisesti. Pylonin asiakaskoordinaattori oli paikalla useana päivänä viikosta, jotta koko projekti ja asukkaiden Pylonilta tilaamat omat remontit sujuivat jouhevasti.

Taloyhtiössä oltiinkin tyytyväisiä Pylonin asiakaslähtöisyyteen. “Projekti ja yhteistyö Pylonin kanssa sujui kaiken kaikkiaan hyvin ja olemme lopputulokseen tyytyväisiä”, Sundholm summaa.

As Oy Säästölampi

Kuvaus: Rivitalon putkiston perusparannushanke. Hankkeessa uusittiin kiinteistöjen vesijohdot ja viemäriputkistot sekä sähköverkosto. Lisäksi antenniverkko uusittiin ja jokaiseen huoneistoon rakennettiin laajakaistaverkko. Kylpyhuoneet saneerattiin kokonaisuudessaan.

Rakennusvuosi: 1965

Aikataulu: 2015-2016

   

Katso myös:

As Oy Puolipäivänkatu 1

As Oy Puolipäivänkatu 1

As Oy Pajupillintie 24 (KVR-hanke)

As Oy Pajupillintie 24 (KVR-hanke)

As Oy Ruukinlahdentie 7

As Oy Ruukinlahdentie 7

Huopalahden Tiili-Elanto

Huopalahden Tiili-Elanto

As Oy Iso Roobertinkatu 33

As Oy Iso Roobertinkatu 33

KOy Toinen linja 10

KOy Toinen linja 10

As Oy Roinila

As Oy Roinila
» Jätä tarjouspyyntö!