ReferenssikohdeHelsingin vankilan keittiörakennus

Kiinnostuitko?

Soita asiakaspalveluun
010 838 3200

LinkedInFacebook

Helsingin vankilan keittiörakennus kertaheitolla huippukuntoon

Vuonna 1930 rakennettu Helsingin vankila on ollut monessakin mielessä kovassa käytössä. Näin myös vankilan keittiörakennus, jonka katon alla sijaitsevat vankilan keittiö, vankien ja henkilökunnan ruokalat, vaatehuolto- ja saunatilat, varastomyymälä ja vankien liikunta- sekä vapaa-ajantiloja.

Kun rakennus peruskorjattiin lähtökohtana oli, että kaikki nämä toiminnot säilyvät jatkossakin keittiörakennuksessa. Tämä asetti tiukat vaatimukset sisäilman laatuun, veden- ja energian kulutukselle sekä valaistukselle. Lisäksi vankilan peruskorjaushankkeen annettuna tekijänä on kustannustehokkuus ja tehtyjen ratkaisujen kustannukset tulevaisuudessa. Pylon sai toteutettavakseen monipuolisesti haastavan projektin.

Projekti läpivietiin ulkopuolisen ammattilaisen valvonnassa

Tällaisessa hankkeessa ulkopuolisen konsultin rooli on merkittävä. Valvojan tulee olla hyvin perillä, paitsi alan yleisistä vaatimuksista, myös Rikosseuraamuslaitoksen asettamista erityisvaatimuksista vankilarakentamiselle.

Projektin aikataulun ja kustannustehokkuuden kannalta on aivan ratkaisevaa, että valvova konsultti on näissä asioissa viimeistä piirtoa myöten ammattilainen. Keittiörakennusprojektia valvomaan valittiin kokenut osaaja, kiinteistöpäällikkö Markku Salo.

Pylonin yhteistyökyky ja kokemus vakuuttivat

”Tässä peruskorjauksessa uusittiin mm. vesikate, salaojat, kaikki LVISA-järjestelmät sekä tele- ja turvatekniset järjestelmät” kertoo kiinteistöpäällikkö Salo. Hänen kokemuksensa mukaan tällaisissa vaativissa vankilahankkeissa, jossa laitos on koko ajan osaksi normaalissa käytössä, yhteistyö rakennusliikkeen kanssa korostuu, ja varsinkin alkuvaiheessa.

”Pylonin asiakaslähtöisyys korostui ja kaikesta kävi ilmi selkeä ymmärrys turvallisuusnäkökohtien ehdottomuudesta”, Markku Salo kiittää yhteistyökumppaniaan. Salon mukaan liikkeellelähtö on aivan onnistumisen ytimessä: ”kun projekti kerran lähtee hyvin käyntiin, niin se myös yleensä etenee loppuun asti jouhevasti ja hyvässä yhteishengessä”.

Erityiskiitoksen valvojalta saa Pylonin projektivastaava: ”mielestäni Pylonin vastaava työnjohtaja Pasi Lod osoitti käytännössä mitä tarkoittaa hyvä yhteishenki ja asiakkaan tarpeiden huomioiminen”. Kiinteistöpäällikkö Salo korostaa vielä miten tärkeää on että pääurakoitsijan työnjohtaja todella osaava, kokenut ja yhteistyökykyinen.

Valmis projekti antaa avaimet tulevaisuuteen

Vuonna 1930 rakennetun Helsingin vankilan keittiörakennuksen peruskorjaus saatiin onnellisesti maalin asti. Yli 4500 bruttoneliömetrin ja lähes 20000 kuutiometrin tilat on uudistettiin kuntoon, jossa vankilan toiminnalle täysin korvaamattomia toimintoja voidaan harjoittaa turvallisesti, tehokkaasti ja taloudellisesti pitkälle tulevaisuuteen.

Perustiedot

Kuvaus: Peruskorjauksessa uusittiin mm. vesikate, salaojat, kaikki LVISA-järjestelmät sekä tele- ja turvatekniset järjestelmät.

Rakennusvuosi: 1930

Aikataulu: 2012

Kiinnostuitko?

Soita asiakaspalveluun
010 838 3200

LinkedInFacebook

Muita vastaavia referenssejämme

Helsingin vankilan keittiörakennus

Santahaminan vanha kasarmi C24