ReferenssikohdeManttaalitien logistiikkavarasto

Kiinnostuitko?

Soita asiakaspalveluun
010 838 3200

LinkedInFacebook

Kylmä- ja pakkastilat pystyyn nopealla aikataululla

Vanhakin tila taipuu nopeasti uusiin käyttötarkoituksiin, kun projekti on osaavissa käsissä. Matkustajalaivojen tavaravarastoja ylläpitävä ME Group sai 12 kuukautta aikaa löytää uudet toimitilat pakkas-, kylmä- ja kuivatuotteille. Jo alussa selvisi, että tarpeita täydellisesti vastaavaa tilaa on vaikea nopeassa aikataulussa löytää. Parhaaksi vaihtoehdoksi osoittautui Vantaan Manttaalitiellä sijaitsevan vanhan logistiikkavaraston täydellinen uudistaminen, jonka urakoitsijaksi valittiin Pylon Rakennus Oy. Tilaajana oli Keskinäinen Kiinteistöosakeyhtiö Manttaalitie 5-7, ja sen edustajana toimi Genesta Property Nordic.

Muutamassa kuukaudessa käyttövalmista jälkeä

Muutostöiden tekemiseen oli aikaa alle puoli vuotta. Logistiikkavarasto piti saneerata uuteen käyttöön erikoistiloiksi, joihin tuli normaalien varastotilojen lisäksi 750 neliömetriä pakkas- ja kylmätilaa. Samaan yhteyteen tehtiin myös toimistotilat. Projektissa piti kiinnittää tehokkaiden kylmäeristeiden lisäksi erityistä huomiota paloturvallisuuteen, sillä varastossa säilötään paloarkoja tuotteita. Muutosta huolimatta ME Group pystyi pitämään toimintansa käynnissä ongelmitta koko projektin ajan. “Muutto alkoi tiistaina klo 12, kun pantiin koneet kiinni vanhassa paikassa ja alettiin siirtämään tavaraa Manttaalitielle. Viimeinen rekallinen tuotiin torstaiaamuna klo 3.30 ja klo 7 oltiin toiminnassa. Torstain toimitusvalmius oli 95 prosenttinen”, sanoo ME Groupin aluejohtaja Matti Kokkala.

“Pylon on käytännön toteuttaja”

Kun tilan käyttäjänä on kaupallinen taho, aika on rahaa ja suunnittelu- ja käynnistysvaiheet ovat kriittisiä. Käytännössä hommat voidaan aloittaa usein vasta kun vuokrasopimus on solmittu ja silloin vuokralaisella on jo kiire päästä aloittamaan toiminta uusissa tiloissa. Siksi suunnittelu täytyy tehdä samaan aikaan käytännön toteutuksen kanssa. Tämä vaatii urakoitsijalta vahvaa otetta tekemisestä. Pylon pyrkii edistämään prosessia toimimalla osana suunnittelun ohjausta, tuomalla havaittuihin riskeihin soveltuvia ratkaisuja ja ennen kaikkea varmistamalla, että kustannukset pysyvät sovitulla tasolla. Nopea reagointi on keskeinen osa palvelua.

Manttaalitien uudistuksessa rakennuttajakonsulttina toimineelle Timo Haloselle Pylon oli uusi yhteistyökumppani, mutta yhteistyö sujui hyvin. “Rakennusprojekti on joukkuepeliä, jossa sekä suunnittelijat, urakoitsijat ja rakennuttajat pitää saada samalle viivalle. Yhteistyön toimivuuden varmistaminen on rakennuttajakonsultin työssä haastavin osa.” Halonen kiittelee erityisesti Pylonin työnjohtoa, jonka avulla päästiin tehokkaasti eteenpäin ja projektinhallinta pysyi yksissä käsissä. “Pylon on käytännön toteuttaja, jota käyttäisin jatkossakin”, Halonen toteaa.

Perustiedot

Kuvaus: Pylon Rakennus Oy uudisti Vantaan Manttaalitiellä sijaitsevan vanhan logistiikkavaraston ME Groupin käyttöön pakkas-, kylmä- ja varastotiloiksi sekä toimistotiloiksi.

Rakennusvuosi: 1990

Aikataulu: 2015

Kiinnostuitko?

Soita asiakaspalveluun
010 838 3200

LinkedInFacebook

Lisäkuvat kohteesta

kohdekuva1
kohdekuva2
kohdekuva3
kohdekuva4
kohdekuva5

Muita vastaavia referenssejämme

Logistiikkahalli sai nykyaikaisen ja tyylikkään ulkoasun

Keilaranta 4

referenssikuva rakennuksesta

As Oy Puolipäivänkatu 1