ReferenssikohdeAs Oy Roinila, Helsinki

Kiinnostuitko?

Soita asiakaspalveluun
010 838 3200

LinkedInFacebook

Jugend-talon peruskorjaus

As Oy Roinilassa isot uudistukset tehdään vanhaa kunnioittaen.

Vuonna 1911 rakennettu jugend-talo Kustaankadun ja Aleksis Kiven kadun risteyksessä on useita taloja eri puolille Helsinkiä suunnitelleen maineikkaan arkkitehti Väinö E. Leinon käsialaa. 79 asunnon yhtiössä tehtiin laaja peruskorjaushanke, jossa linjasaneerauksen lisäksi tehtiin mm. uudet hissit, sähkönousujen uudistaminen, uusi saunaosasto sekä piharemontti. Kaikki toteutettiin historiallisen talon rakennustaiteellisia arvoja kunnioittaen.

”Taloyhtiössämme on laiminlyöty ja lykätty tärkeitä remontteja, joten nyt joudutaan kerralla tekemään valtava työ”, kertoo Asunto Oy Roinilan hallituksen jäsen Pasi Kiviniemi.

Isossa peruskorjauksessa on aika ajoin hurjia vaiheita

Roinilassa töiden vaiheistus on ollut haasteellista. Saneeraus oli käynnissä kerrallaan parissa rapussa, kun muissa rapuissa kuitenkin jatkuvasti asutaan. Asukkaille oli turvattava kulku, vaikka koko talo käytännössä on työmaa-aluetta.

”Välillä näkyma on aika hurja, kun uuden hissikuilun betonimuotti tunkee asunnon puolelle”, Pasi Kiviniemi valottaa ison urakan vaiheita.

Asukasinfotilaisuudet ja projektinkonsultin ylläpitämä tiedotus asukkaiden suuntaan ovat avainasemassa, kun pyritään samaan aikaan viemään vauhdilla urakkaa eteenpäin ja palvelemaan asukkaiden tarpeita.

Pylon vauhdissa mukaan pelastamaan keskeytynyttä projektia

Peruskorjauksen erikoisin piirre oli projektin aloittaneen rakennusurakoitsijan vetäytyminen hankkeesta kesken kaiken.

”Tehtävä osoittautui yritykselle liian haastavaksi ja meille tuli kiire etsiä uusi urakoitsija, joka varmuudella suoriutuu tehtävästä”, kertoo Kiviniemi ja jatkaa: ”Pylon on toiminut pitkään alalla, joten meidän oli helppo tehdä luottavainen päätös”.

Kun Pylon pystyi vieläpä käynnistämään työt nopeasti, ei urakkaan tullut kuin parin viikon keskeytys.

Vanhaa arvokiinteistöä remontoidaan tyylitajulla

”Asunto Oy Roinila on rakennettu 1911 ja sen rakennustaiteelliset arvot ovat meille asukkaille luonnollisesti tärkeitä”, painottaa Asunto Oy:n hallituksen jäsen Pasi Kiviniemi.

Materiaalien, maalien ja työmenetelmien käytölle on runsaasti erityisvaatimuksia. Esimerkiksi heiveröisen välipohjan ja sitä kannattelevien teräspalkkien päälle piti rakentaa yksilöllisiä terästuentoja, mikä oli aikamoista kikkailua.

Perustiedot

Kuvaus: Laaja peruskorjaushanke, jossa linjasaneerauksen lisäksi tehtiin mm. uudet hissit, sähkönousujen uudistaminen, uusi saunaosasto sekä piharemontti.

Rakennusvuosi: 1911

Aikataulu: 2012

Kiinnostuitko?

Soita asiakaspalveluun
010 838 3200

LinkedInFacebook

Lisäkuvat kohteesta

referenssikuva rakennuksesta
kohdekuva2
referenssikuva rakennuksesta
kohdekuva4
kohdekuva5
referenssikuva rakennuksesta
referenssikuva rakennuksesta
referenssikuva rakennuksesta

Muita vastaavia referenssejämme

Erottaja2

referenssikuva rakennuksesta

Aleksanterin teatterin vesikattoremontti

referenssikuva rakennuksesta

Työ- ja elinkeinoministeriö