ReferenssikohdeTaideyliopiston Teatterikorkeakoulu Teak

Kiinnostuitko?

Soita asiakaspalveluun
010 838 3200

LinkedInFacebook

Teakin peruskorjaus tehtiin opetustoiminnan keskellä

Peruskorjauksessa säilyy jännitys koko työn ajan. Lopullinen korjaus paljastuu aina vasta tekemisen myötä. Siksi Teatterikorkeakoulun kiinteistöpäällikkö Antti Halm ei lähde koskaan peruskorjauksiin täysin varmoilla kuvilla – kuten ei lähdetä peruskorjauksiin yleensäkään.

“Korjausrakentamisessa on tärkeintä varautua ennakolta odottamattomiin asioihin ja yllätyksiin. Se on korjaushankkeen onnistumisen perusedellytys”, Antti Holm korostaa.

Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun korjaustyössä Sörnäisten kampusalueella Teak sai kokonaan uuden kirjaston, kuntosalin alakertaan sekä toritasolle näyttämö- ja esitystilaa. Korjauksella parannettiin Teakin yleisilmettä ja tehostettiin tilankäyttöä.

Teak on tiloissa Helsingin Yliopisto -kiinteistöjen vuokralaisena. Pääomavuokrausmallissa kiinteistön kunnossapito on vuokralaisen vastuulla. Teakissa ja koko taideyliopistossa on ollut kiinteistöjen ikääntymisen myötä pienimuotoisia korjaustöitä, mutta harvemmin tämän kokoluokan hankkeita.

Koska korjaus tapahtui keskellä koko ajan käynnissä olevia opetus- ja esitystoimintojamme, se asetti korjaukselle erityisiä reunaehtoja. Työmaata jouduttiin yhdistämään näiden toimintojen kanssa, mutta tilojen käyttäjän toiminta työmaan ympärillä sujui hyvin, Halm kertoo.

Kiinteistön käyttäjä ja urakoitsija ovat tarvittaessa joustaneet. Yhteistyössä löydettiin ratkaisuja esiin tulleisiin pulmiin. Hanke oli esimerkiksi jaettu kahteen rakennuslupaan. Jälkimmäinen lupa heltisi hitaasti. Siitä koitui ongelmia urakoitsijalle ja kiinteistön käyttäjälle.

“Urakoitsijalle luvan saannista aiheutui lähinnä aikataulullisia paineita. Tilojen käyttäjälle aikataulu oli pitkään epävarma, mutta pääsimme siinäkin onnistuneeseen ratkaisuun”, Halm iloitsee.

Urakoitsija kertoi Halmin mielestä rehellisesti päivittäisistä ongelmista. Kahdenkeskisen kumppanuuden myötä asioista pystyttiin sopimaan henkilökohtaisella tasolla, ja sopimukset pitivät.

Kiinteistöpäällikkö Halm kiittää Pylonia erityisesti siitä, että käyttäjän ja urakoitsijan yhteistyössä esille nousi ajatus maalauttaa MTV3:n uutiskevennyksessäkin esitetty työmaa-aita yhdessä päiväkotilasten kanssa.

“Halusimme saada työmaan loppukäyttäjälle miellyttävämpään visuaaliseen asuun. Aita piristi ilmettä ja muutti tilojen käyttäjän suhtautumista työmaata kohtaan”, Halm kertoo.

Perustiedot

Kuvaus: Teatterikorkeakoulun sisäpuolinen peruskorjaushanke. Kiinteistö peruskorjattu nykyiseen käyttötarkoitukseen vuonna 2000.

Rakennusvuosi: Alun perin 1920-luvulla

Aikataulu: 2013-2014

Kiinnostuitko?

Soita asiakaspalveluun
010 838 3200

LinkedInFacebook

Lisäkuvat kohteesta

kohdekuva1
kohdekuva2
kohdekuva3
kohdekuva4

Muita vastaavia referenssejämme

Kela Pitäjänmäen toimitalo

Meritorin koulu

Kruununhaan yläasteen perusparannus