ReferenssikohdeKruununhaan yläasteen perusparannus

Pylon toteutti Helsingin kantakaupungissa sijaitsevan Kruununhaan yläasteen laajan teknisen ja toiminnallisen perusparannuksen. Perusparannuksen tavoitteena oli parantaa koulurakennuksen sisäilmaolosuhteita, energiataloutta, esteettömyyttä ja paloturvallisuutta.

Perusparannuksessa koulun tiloja ajanmukaistettiin, taloteknisiä järjestelmiä uusittiin, ikkunoita ja julkisivuja korjattiin sekä pihan pinnat ja toiminnot uudistettiin. Osana sisäilmaolosuhteiden parantamista, koulun vanhan osan puurakenteisia välipohjia purettiin, puhdistettiin orgaanisista täytteistä ja uusittiin. Hankkeeseen kuului myös koulurakennuksen ilmanvaihtojärjestelmän uusiminen ja uusien ilmanvaihtokonehuoneiden rakentaminen ullakolle. Myös lämpö-, vesi- ja viemärijärjestelmiä sekä sähköjärjestelmiä ja valaistusta uusittiin. Energiataloutta parannettiin mm. kunnostamalla ikkunoita ja parantamalla niiden lämmöneristystä vaihtamalla sisäpuitteeseen kaksilasinen umpiolasielementti.

Kruununhaan yläasteen koulu on 115-vuotias, perinteikäs koulu Helsingin keskustassa. Koulussa sijaitsevat 7.–9. luokat ja oppilaita on noin 500. Koulun erityispiirteenä ja pitkäaikaisena perinteenä ovat musiikin ja tanssitaiteen opetus, jonka erityisvaatimukset tiloille huomioitiin myös peruskorjauksessa.  Myös itse koulurakennus henkii historiaa. Koulun vanhin osa, punatiilinen koulurakennus Snellmaninkadun varressa valmistui jo vuonna 1899. Rakennus vaurioitui vuoden 1944 pommituksissa, jonka jälkeen sen korjattiin ja korotettiin viisikerroksiseksi vuonna 1950. Samaan aikaan toteutettiin Siltavuorenpenkereen puolelle kolmikerroksinen laajennusosa, jossa on rapatut julkisivut. Nyt tehty perusparannus on ensimmäisen suurempi remontti sitten vuosien 1983-84.

Perustiedot:

Sisältö: Kruununhaan yläasteen perusparannus
Toteutusmuoto: Kokonaisurakka
Urakka-aika: 06-2019 … 02-2021
Urakan laajuus: 5630 brm2
Tilaaja: Helsingin kaupunki

Lisäkuvat kohteesta

kohdekuva1
kohdekuva2
kohdekuva3
kohdekuva4
kohdekuva5
kohdekuva6
kohdekuva7
referenssikuva rakennuksesta
referenssikuva rakennuksesta
referenssikuva rakennuksesta
referenssikuva rakennuksesta
referenssikuva rakennuksesta

Muita vastaavia referenssejämme

Kela Pitäjänmäen toimitalo

referenssikuva rakennuksesta

Meritorin koulu

Kruununhaan yläasteen perusparannus