Runeberginkatu59

Putkiremontissa hintaa tärkeämpää on luotettava tekijä

Töölöläisen asunto-osakeyhtiön putkiremontissa yllätyksiltä ei vältytty mutta lopputulokseen päästiin aikataulussa.

Vuonna 1938 rakennetussa töölöläisessä asunto-osakeyhtiössä lähtötilanne oli hyvin tavallinen. Vanhat putket olivat tulleet elinkaarensa päähän ja haasteena olivat paitsi vanhat rakenteet myös eri huoneistoissa tehdyt vaihtelevat ratkaisut. Joissain huoneistoissa esimerkiksi kylpyhuoneet ja keittiöt saattoivat sijaita eri kohdilla.

Rakenteet asettivat omat haasteensa. Kyseisessä taloyhtiössä yhden kulman valmistumiseen meni muita pidempi aika, sillä putket kulkivat ristikkäin hyvin kapeassa nurkassa ja nykytekniikka ei mahtunut vanhoihin raameihin. Yhdessä huoneistossa jouduttiin myös avaamaan lattioita sillä alta paljastui mädäntyneitä puurakenteita.

Hyvät suosittelut ratkaisivat valinnan

Yhtiöstä asunnon lisäksi liiketiloja ja autotalleja omistava, taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Timo Wuokko piti urakoitsijan valintaa hyvin ratkaisevana. “Pieleen mennessään putkiremontti on hirveä rasite ja tilaajana ei voi koskaan olla ihan varma siitä mitä saa”, Wuokko sanoo.

Wuokko totesi, että paras tapa vakuuttua valinnasta on tehdä tarjouskilpailu ja kysellä sen pohjalta muiden kokemuksia. Pylon nousi varteenotettavaksi vaihtoehdoksi paitsi kilpailukykyisen hintansa vuoksi, myös siksi, että projektin rakennuttajakonsultilla oli aiemmasta yhteistyöstä hyviä kokemuksia. Silti Wuokko koki tarpeelliseksi tarkistaa taustat ja soitteli Pylonin referenssit läpi. “Suosittelut olivat ratkaisevia, hinnan perusteella ei voi tehdä ratkaisua. Yleensä halvin tekijä jää jo hintansa puolesta pois.”

Keskiössä tyytyväiset asukkaat

Wuokko on saanut asukkailta positiivista palautetta. Tärkein tekijä perinteisen putkiremontin valinnassa oli se, että lopputulokseen voi luottaa. Kun putket uusitaan ja vesieristykset tehdään kunnolla, toiveena on, että taloyhtiölle taataan mahdollisimman pitkä käyttöikä. Wuokon mielestä putkiremontissa on turha sortua kikkailuun tai halvan oloisiin pikaratkaisuihin. “Putkiremontti on niin iso rasite asukkaille, että on tärkeää varmistua siitä, että jälki kestää vielä 50 vuodenkin päästä.”

Yksittäisistä viivästyksistä huolimatta Runberginkadulla pysyttiin hyvin aikataulussa ja käyttökatkot jäivät etenkin talon liikehuoneistoissa hyvin lyhyiksi, jos niitä ylipäätään tuli. Esimerkiksi Wuokon omistamassa liikehuoneistossa putiikki pysyi auki koko remontin ajan. Wuokko on tyytyväinen Pylonin kanssa tehtyyn yhteistyöhön ja suosittelisi Pylonia itsekin. “Kaikkea ei voi etukäteen ennakoida mutta kaikesta pystyttiin Pylonin kanssa neuvottelemaan joustavasti.”

As Oy Runeberginkatu 59

Kuvaus: Perinteinen linjasaneeraus. Pylon Talotekniikka Oy toimi pääurakoitsijana.

Rakennusvuosi: 1938

Aikataulu: 2014-2015

   

Katso myös:

As Oy Pajupillintie 24 (KVR-hanke)

As Oy Pajupillintie 24 (KVR-hanke)

As Oy Ruukinlahdentie 7

As Oy Ruukinlahdentie 7

Asunto Oy Rintinpolku

Asunto Oy Rintinpolku

As Oy Säästölampi

As Oy Säästölampi

Otaniemen teekkarikylä (TKY 2)

Otaniemen teekkarikylä (TKY 2)

As Oy Wäinö Aaltosen tie 2

As Oy Wäinö Aaltosen tie 2

As Oy Runeberginkatu 67

As Oy Runeberginkatu 67

As Oy Koivusaarentie 2

As Oy Koivusaarentie 2

As Oy Mankkaan Rivirinne

As Oy Mankkaan Rivirinne

As Oy Roinila

As Oy Roinila
» Jätä tarjouspyyntö!