Asukaslähtöinen putkiremontti avaimet käteen-urakkana

Kaarelassa sijaitsevan As Oy Pajupillintie 24:n linjasaneeraus toteutettiin kokonaisvastuu-urakkana (KVR-urakka). Urakkamuodosta käytetään myös nimitystä avaimet käteen–urakka, sillä urakkamuodossa taloyhtiö valtuuttaa urakoitsijan huolehtimaan kaikesta: suunnittelusta, rakennusluvista ja korjaustyön tekemisestä. Urakkamuodon hyvinä puolina voidaan pitää selkeää vastuunjakoa ja kustannustehokasta toteutustapaa. Riskinä on kuitenkin taloyhtiön pienentynyt valta vaikuttaa suunnittelun ja toteutuksen sisältöön. KVR-hankkeeseen lähtiessä taloyhtiön tulee olla hyvin vakuuttunut urakoitsijan kyvykkyydestä ja halusta tehdä urakka taloyhtiön toiveiden mukaisesti.

As Oy Pajupillintie 24 päätyi kilpailutuksen myötä valitsemaan KVR-urakoitsijaksi Pylon Talotekniikka Oy:n. Vielä pari vuotta hankkeen valmistumisen jälkeenkin taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Matti Saari on tyytyväinen mies: ”Päällisin puolin hanke onnistui erinomaisesti. Hankkeen alussa päällekkäiset työmaat hidastivat remontin liikkeelle lähtöä, mutta pääpiirteittäin aikataulu piti ja asiat tehtiin niin kuin haluttiin.” Asukkaiden toiveiden täyttäminen edellytti venymistä puolin ja toisin. ”Remontti hoidettiin rappu kerrallaan ja asukkaat olivat porrastetusti kuukauden-pari evakossa remontin tieltä” Saari muistelee. “Jonkin verran tuli matkan varrella yllätyksiä miten asiakkaiden toiveita oli toteutusvaiheessa tulkittu. Pylon kuitenkin korjasi kohteet asukkaan toiveiden mukaisiksi sujuvasti ja ilman lisäkustannuksia.”

Pylonin asukaslähtöinen putkiremontti palvelee myös KVR-asiakkaita. Haluamme tarjota parhaiten palvelevat ratkaisut asukkaiden vaihteleviin tarpeisiin. Aloitamme putkiremontin asukastyöpajalla, jossa käymme läpi putkiremontin tekijät ja yhteyshenkilöt sekä putkiremontin vaiheet. Kuuntelemme asukastyöpajassa asukkaiden erilaisia tarpeita ja huolia, jotta pystymme paremmin ratkomaan niitä putkiremontin aikana. Jokaiselle huoneistolle luodaan ennen remonttia kylpyhuonekortti, jossa sovitaan miten osakkaan kylpyhuone remontoidaan ja kustomoidaan putkiremontin yhteydessä. Asukas voi remontoida kylpyhuoneensa juuri sellaiseksi kuin haluaa. Putkiremontin yhteydessä osakkaalla on mahdollisuus remontoida myös esimerkiksi keittiö ja koko huoneiston sähköt. Putkiremontin yhteydessä tehdyt oman huoneiston remontit ovat vaivattomampia ja edullisempia kuin erikseen tehtyinä.

As Oy Pajupillintie 24

Kuvaus: As Oy Pajupillintie 24 on Kaarelassa Kannelmäessä sijaitseva pienkerrostalo. Yhtiössä on kolme asuinkerrosta ja 24 huoneistoa. Taloyhtiöön uusittiin kiinteistön vesi- ja viemärijohdot, saneerattiin kylpyhuoneet sekä päivitettiin kiinteistön vesikeskuslämmitys ja ilmanvaihto. Remontti toteutettiin KVR-urakkana.

Rakennusvuosi: 1962

Aikataulu: 2015

   

Katso myös:

As Oy Puolipäivänkatu 1

As Oy Puolipäivänkatu 1

As Oy Ruukinlahdentie 7

As Oy Ruukinlahdentie 7

Huopalahden Tiili-Elanto

Huopalahden Tiili-Elanto

As Oy Säästölampi

As Oy Säästölampi

As Oy Iso Roobertinkatu 33

As Oy Iso Roobertinkatu 33

KOy Toinen linja 10

KOy Toinen linja 10

As Oy Roinila

As Oy Roinila
» Jätä tarjouspyyntö!