Uusi osaaminen luo ketteryyttä ja kilpailukykyä

Rakennusala tarvitsee kokeneiden tekijöiden rinnalle uusia osaajia ja uusia ideoita. Me Pylonilla uskomme, että kokemuksen, innon ja uuden tiedon kohdatessa syntyy uudenlaista ketteryyttä ja kilpailuetua. Siksi haluamme tukea ja kannustaa opiskelemaan myös työn ohessa.

Yksi Pylonin tulevaisuuden osaaja on kehitysinsinöörimme Roope. 24-vuotias Roope tuo Pylonille tuoretta tietoa rakennus- ja kiinteistöalan johtamisesta: ”Suoritan työn ohessa ylempää ammattikorkeakoulututkintoa Metropolian ja HTW Berlinin yhdessä toteuttamassa kaksivuotisessa Construction and Real Estate Management–ohjelmassa”, Roope kertoo. ”Koulutuksessa laajennetaan näkemystä alaan yhdistelemällä tekniikan ja talouden opetusta sekä kansainvälisyyttä.”

Opiskelun ja työssä käymisen yhdistäminen on monesti haastavaa, mutta Roope antaa Pylonille kiitosta joustavuudesta: ”Pylon on joustanut ja tarjonnut sparrausta opinnäytetyön aiheen ja sisällön muodostamisessa. Kankaan Kimmon kanssa on keskusteltu syvällisestikin alan näkymistä. Tulen opinnäytetyössäni tutkimaan rakennusliiketoiminnan verkostoja, uusia toimintamalleja ja sitä kautta toiminnan tehostamista.”

Työn ohessa opiskelu tarjoaa hyvän mahdollisuuden jalkauttaa tuoreet opit heti myös työmaalle. Tällä hetkellä Roope vastaa Minervaskolanin perusparannustyömaalla Töölössä työmaan tietomallinnuksesta. ”Olin kesän alussa sopivasti Aalto yliopiston järjestämällä tietomallinnuksen intensiivikurssilla, eli saan soveltaa alan tuoreimpia oppeja heti käytäntöön”, Roope nauraa.

Roope on Pylonilla vanha tekijä. ”Tulin Pylonille ensimmäisen kerran kesätöihin jo rakennusmestariopiskelijana. Olen saanut olla kokeneiden mestareiden opissa mukana toteuttamassa erilaisia haastavia korjausrakennuskohteita niin työnjohtajana kuin työmaainsinöörinä”, Roope kertoo. Roopen ansioluettelosta löytyykin jo kokemusta niin Postitalosta, Sjökullan oppimiskeskuksesta kuin museoviraston tarkassa valvonnassa toteutetusta Helsingin Kaupunginmuseon saneerauksesta.

Kesän jälkeen Roope suuntaa lukuvuodeksi 2017-18 Saksaan viimeistelemään opintojaan Berliinin ammattikorkeakoulussa. ”Odotan innolla tulevaa vaihto-oppilasvuotta ja Suomen ja Saksan rakentamiskulttuurien vertaamista. Saksassa on oikeasti isoja hankkeita, joiden kulisseihin on hienoa päästä kurkistamaan. On mielenkiinoista nähdä miten tuoreet kokemukset liittyen esim. Berliinin lentokenttähankkeeseen näkyvät paikallisessa rakennusalan koulutuksessa.”

Share on FacebookShare on LinkedIn
» Jätä tarjouspyyntö!