ISO 9001:2015 sertifikaatti – Pylon johtaa laadulla

Inspecta Sertifiointi Oy on myöntänyt Pylon-konsernin rakennus- ja talotekniikkatoiminnoille ISO 9001 laatusertifikaatin. Sertifioinnissa aiemmin yrityskohtaiset Pylon Rakennus Oy:n ja Pylon Talotekniikka Oy:n laatujärjestelmät yhdistettiin yhdeksi konsernitason laatujärjestelmäksi ja päivitettiin viimeisimmän ISO 9001:2015 version mukaiseksi.

Pylon-konsernin ISO 9001 laatusertifikaatti.

Laatu ei ole Pylon-konsernille mikään uusi juttu, ryhdyttiinhän laatuajattelua kehittämään ISO-malliin jo vuonna 1997. ”Vuoden kehitystyön ja dokumentointisavotan jälkeen Rakennusliike R. Muhoselle myönnettiin sertifioitu laatujärjestelmä SFS EN ISO9002”, muistelee silloinen oto-laatupäällikkö Esa Tammio. ”Olimme rakennusalalla yksi ensimmäisistä toimijoista, joille myönnettiin sertifioitu laatujärjestelmä”, kertoo hallituksen puheenjohtaja Reijo Muhonen. ”Laatujärjestelmän rakentaminen oli yritykselle iso ponnistus, mutta sille nähtiin iso arvo toiminnan kehittämisessä”, Muhonen jatkaa.

ISO 9001 on maailman tunnetuin standardi ja käytetyin johtamismalli, joka perustuu jatkuvan parantamisen filosofiaan. Pylonilla laatujärjestelmää käytetään työkaluna työmaatoimintojen ja johtamisen kehittämisessä. ”Laatujärjestelmä on olennainen osa yrityksemme toiminnanohjausta, myös työmaatasolla. Tavoitteenamme on tasalaatuinen ja laadukas rakentaminen, jossa työkalunamme on yhtenäinen, hankkeiden mukaan skaalautuva, laatujärjestelmässä määritelty toimintatapa”, toteaa laatupäällikkö Päivi Stordell.

Laatujärjestelmä näkyy yritysten jokapäiväisessä tekemisessä, paitsi perinteiseen tapaan työohjeina, lomakkeina ja auditointeina, myös tarkasti määriteltyinä prosesseina ja konsernin laajuisina laatutavoitteina. ”Tavoitteenamme on sujuva ja virheetön rakentamisprosessi sekä onnistuneet asiakaskohtaamiset, joille loimme selvät määritelmät ja numeeriset mittarit”, Stordell toteaa. ”Laatuajattelun mukaisesti, mitä ei voi määritellä, ei voi mitata ja mitä ei voi mitata, ei voi johtaa.”

Sertifioitu ISO 9001:2015 järjestelmä on yksi virstanpylväs Pylonin laatutyössä, mutta laakereille ei jäädä lepäilemään. “Laatujärjestelmä ei ole koskaan valmis, vaan se elää ja uudistuu rakennusalan ja asiakkaiden vaatimusten mukana”, toteaa Stordell.

Kysy lisätietoja Pylon-konsernin laatuasioista laatupäällikkö Päivi Stordellilta.

Share on FacebookShare on LinkedIn
» Jätä tarjouspyyntö!