Pylon toteuttaa Minervaskolanin perusparannushankkeen

Pylon Rakennus Oy toteuttaa Minervaskolanin perusparannushankkeen Töölössä. Apollonkadulla sijaitsevassa arvorakennuksessa toimii ruotsinkielinen esikoulu ja ala-aste.

Hanke on lähtökohdiltaan laaja talotekninen ja toiminnallinen perusparannus, jonka tavoitteena on parantaa talotekniikkaa, sisäilmaa, esteettömyyttä, akustiikkaa ja paloturvallisuutta. Hanke alkaa toukokuussa 2017 ja valmistuu aikataulun mukaan elokuussa 2018. Hankkeen kokonaislaajuus on 4 842 brm².

Minervaskolanin päärakennus on valmistunut vuonna 1929 arkkitehti Eva Kuhlefelt-Ekelundin suunnittelemana. Se edustaa tyylisuunnaltaan klassismia. Viides kerros on rakennettu vuonna 1956 ullakkokerrokseen kattoa sisäpihan puolelta korottamalla. Rakennusta on laajennettu vuonna 1936 asuinrakennuksella, jonka toinen kerros on koulun käytössä.

Minervaskolan on Opintiellä-selvityksen (kaupunkisuunnitteluvirasto 2004:12) mukaan ryhmitetty kuuluvaksi Helsingin arvokkaimpien koulurakennusten joukkoon arvoluokaltaan 1+. Suojelutavoitteet otetaan huomioon rakennuksen korjauksessa sekä sisätiloissa että julkisivuissa.

 

Share on FacebookShare on LinkedIn
» Jätä tarjouspyyntö!