Vuosi 2020 oli Pylonille olosuhteisiin nähden vahva

|

Vuonna 2020 koronatilanne vaikutti jonkin verran Pylonin tuloskehitykseen ja sen ennustetaan vaikuttavan tuloskehitykseen myös kuluvana vuonna. Pylonin ensisijainen tavoite koronakriisissä on ollut suojata koko henkilökunnan turvallisuus sekä minimoida työmaiden häiriötilanteet ja siinä onkin onnistuttu varsin hyvin. Uskomme valtiovallan ja viranomaisten tekevän kaikkensa, jotta kriisi selätetään ja pääsemme yhteiskunnassa pian normaaliin toimintaan.

Haastavista olosuhteista huolimatta, Pylonin taloudellisen aseman positiivinen kehitys jatkui tilikaudella 2020. Liikevaihto kasvoi edellisestä tilikaudesta ja kaikkien konserniyritysten liikevoitto pysyi hyvällä tasolla.

Yhtiön hallitus katsoo Pylonin liitetoiminnan jatkuvan kriiseistä huolimatta vakaana. Rakentamisen hiilijalanjälki on huomattava, ja paine pidentää rakennusten elinkaarta on suuri. Samaan aikaan käyttäjien tarpeet ja vaatimukset tiloille muuttuvat, ja myös koronapandemia on kiihdyttänyt entisestään rakennuksiin kohdistuvia muutostarpeita. Pääkaupunkiseudulla toimitilamarkkinoiden kysyntä on uudelleenkohdistumassa ja samalla uusia tarpeita vastaavien toimitilojen kysyntä kasvaa. Pylonissa on vahvaa osaamista tältä rakentamisen osa-alueelta, joten liiketoiminta tulee jatkumaan vähintään edellisten vuosien kaltaisena. Alkaneella tilikaudella Pylonissa jo nähty toimitilamarkkinan asteittaista piristymistä. Lisäksi Pylon on alkuvuonna aloittanut sen erikoisosaamiseen piiriin kuuluvan uuden hankkeen, merkittävän historiallisen rakennuksen vaativan peruskorjauksen.

Alla tulostiedot konserniyhtiöittäin:

Pylon-konserni (emoyhtiö)

Tilikaudella 2020 emoyhtiön liikevaihto oli 38,80 miljoonaa ja tilikauden tulos 1 781 tuhatta. Liikevaihto nousi 48,4%. Liikevoittoprosentti oli 4,6%.

Pylon Rakennus Oy

Tilikaudella 2020 Rakennuksella oli käynnissä kaiken kaikkiaan 23 urakkaa. Yhtiön liikevaihto oli 36,88 miljoonaa ja tilikauden tulos 891 tuhatta. Liikevaihto nousi 48,4%. Liikevoittoprosentti oli 3%.

12/2020 päättyneellä tilikaudella yhtiöllä oli 34 (v. 2019 32) työntekijää. Työntekijämäärä kasvoi 6,3% edelliseltä tilikaudelta.

Pylon Talotekniikka Oy

Yhtiön liikevaihto oli 7,78 miljoonaa ja tilikauden tulos 246 tuhatta. Liikevaihto nousi 5,4%. Liikevoittoprosentti oli 3,7%.

12/2020 päättyneellä tilikaudella yhtiöllä oli 18 (v. 2019 19) työntekijää. Työntekijämäärä laski 5,3% edelliseltä tilikaudelta.

Helsingin Siivous-10 Oy

Yhtiön liikevaihto oli 1,65 miljoonaa ja tilikauden tulos 42 tuhatta. Liikevaihto nousi 4,5%. Liikevoittoprosentti oli 2,9%.

12/2020 päättyneellä tilikaudella yhtiöllä oli 40 (v. 2019 41) työntekijää. Työntekijämäärä laski 2,4% edelliseltä tilikaudelta.

Reijo Muhonen
toimitusjohtaja
Pylon-konserni

Jari Toivo
toimitusjohtaja
Pylon Rakennus Oy

Vesa Rajala
toimitusjohtaja
Pylon Talotekniikka Oy

Risto Peltonen
toimitusjohtaja
Helsingin Siivous-10 Oy

LinkedInFacebook