Tahdolla tavoitteisiin

|

Pylon sponsoroi 21-vuotiasta jämsäläistä endurokuljettaja Hermanni Haljalaa, joka ajaa italialaisessa tallissa juniorien MM-sarjaa. Hermannin uran tukeminen istuu Pylonin toimintaan, koska molemmat osapuolet jakavat yhteiset arvot. Sekä Hermannin että Pylonin toimintaa ohjaavat tahto, taito, tekeminen ja tiimi.

Taito toi rohkeutta yrittää eteenpäin

Hermanni aloitti enduron harrastamisen jo kouluaikoina ja kehitys vei nuorukaisen pian myös kilpaenduron maailmaan. Varsinainen läpimurto tapahtui vuonna 2017, jolloin Hermanni voitti Päijänteen ympäriajon nuorten MM-luokan. – Voiton ansiosta aloin miettimään ammattilaiseksi siirtymistä. Tähän kaikkeen liittyi tosin se, että minun piti itse kerätä budjetti ja hankkia sponsorit, sillä vanhemmat olivat ammattilaishaaveiden osalta lähinnä henkisenä tukena. Perustin 18-vuotiaana yrityksen ja selvitin, miten sponsorirahaa kerätään. Ammattilaisprojektin itsenäiseen aloitukseen liittyvästä alkujännityksestä huolimatta kaikki meni hyvin ja vuonna 2018 muutin Espanjaan ajamaan EM-sarjaa. 

Ammattilaisuus on pitkäjänteistä ja vaativaa tekemistä

Vuonna 2020 Hermanni siirtyi viisinkertaisen enduron maailmanmestari Petteri Silvánin avustuksella Pohjois-Italian Cuneoon ammattilaistalli TM Boano Factory Teamiin ajamaan enduron MM-sarjaa sekä maailman kovatasoisinta kansallista sarjaa, Italian endurosarjaa. – Olen kiitollinen Petteriltä saamastani tuesta ja urani edistämisestä. Tallipaikka järjestyi hänen avullaan. Asiat ovat nyt itsestä kiinni.
Näiden kovatasoisten sarjojen lisäksi Hermanni osallistuu kilpailukauden aikana pienimpiin kilpailuihin harjoitusmielessä.

Hermanni Haljala varikkoalueella
Hermanni osallistui Italiassa Six Days Enduro-joukkuekilpailuun edustaen Suomen joukkuetta 29.8.2021.

Kilpailukausi harjoitusohjelmineen ja kisaviikonloppuineen on vaativaa tekemistä, viikkoon mahtuu vain yksi lepopäivä: – Harjoittelukauteen sisältyy ajamisen ohella kuntosali- ja muuta peruskuntoharjoittelua. Kisaviikkoina paikan päälle mennään jo tiistaina. Perjantaihin asti valmistaudumme kilpailutapahtumaan mm. testiajoilla sekä kävelemällä kilpailureitin useampaan kertaan läpi. Tämän lisäksi kisaviikonloppuun liittyy muita virallisia toimintoja, joihin kuljettajien on osallistuttava. Itse kisoissa ajetaan useita erikoiskokeita ja pyörän päällä vauhdikkaissa kilpailutohinoissa ollaan tyypillisesti kokonaisen työpäivän verran. Niille suomalaiselle, joille enduromoottoripyöräily ei ole tuttua, tätä voisi ajatella rallina, jota ajetaan moottoripyörällä.

Italiassa kilpailukauteen valmistautuminen aloitetaan tammikuussa ja varsinaiset sarjat käynnistyvät maalis-huhtikuun taitteessa kestäen marraskuun alkuun asti. Kesän lyhyillä kilpailutauoilla Hermanni ehtii vierailemaan Suomessa muutaman viikon ajan. Uutta kilpailukautta varten sponsorieurojen kerääminen alkaa heti marraskuussa kilpailukauden loputtua. Tämän työn Hermanni tekee vieläkin itsenäisesti.

Mestaruus vaatii taustalleen hyvän tiimin ja pitkäjänteistä yhteistyötä

– Tämä on viiden vuoden projekti, siinä ajassa minun pitäisi nousta huipulle ja pystyä kilpailemaan maailmanmestaruudesta. Italialainen huipputiimi, toimiva kotimainen sponsoriyhteistyö sekä koko ajan kasvava kisakokemus mahdollistavat ehkä haaveen toteutumisen tulevaisuudessa. Tämä on pitkäjänteistä toimintaa, jossa ei saa antaa periksi.

Hermanni vauhdissa Jämsässä järjestyissä Enduro-moottoripyörien SM-osakilpailussa 3.7.2021.

Pylon lähti tukemaan Hermanni Haljalan endurouraa, kun Pylon-konsernin hallituksen puheenjohtaja, myös Hermannin tavoin Jämsästä kotoisin oleva Reijo Muhonen innostui Hermannin tarinasta, taidoista ja periksiantamattomuudesta. Yhteistyö saa kiitoksensa myös Hermannilta: – Tutustuin Reijoon ja teimme sopimuksen, joka auttaa todella paljon eteenpäin. Alustavasti sopimus on voimassa tämän vuoden, mutta jatkoa on todennäköisesti tulossa. On hienoa, että Reijo moottoriurheiluihmisenä toivotti minut tervetulleeksi Pylonin sponsoroimien urheilijoiden joukkoon. Tässä tiimissä on kiva olla mukana.

Hermannin uraa voit seurata somessa:

Facebookissa

Instagramissa

LinkedInFacebook