Roihuttaret kasvavat nuorista versoista

|

”Pylonin logo sykkii pelaajien rinnassa näkyvimmällä paikalla, ja juuri näkyvyyttä naisten Superpesis tarjoaa.” kertoo Roihuttarien puheenjohtaja Minna Koivisto.

On helteinen heinäkuun iltapäivä Helsingin Herttoniemen tuoreella pesäpallostadionilla. Kentälle alkaa kerääntyä joukko sporttisia naisia. Eikä mitä tahansa naisia, vaan naisten Superpesiksen tuoreita nousijoita.

Roihuttaret harjoituksissa kesällä 2021

Uudistetulla Herttoniemen kentällä harjoittelevat Roihuttaret. Kyseessä on hyvin perinteikäs itähelsinkiläinen seura, joka on toiminut jo vuodesta 1957 vuodesta alkaen.  

Pylon on tukenut perinteisen seuran toimintaa jo useamman vuoden ajan. Syyn tähän kertoo Pylonin projektipäällikkö Veli Hänninen: ”Roihuttarien tukeminen tuo meille paikallista näkyvyyttä Helsingissä, mutta tärkeimpänä syynä meille on nuorisourheilun tukeminen pitkäjännitteisesti. Urheilun kautta kasvaa tekijöitä myös meidän alallemme. Lisäksi Roihuttarien kanssa sponsorisopimuksen tekeminen ja heidän kanssaan toimiminen on ollut helppoa ja hyödyllistä molemmille tahoille.”

Omat kasvatit sarjanousun takana

“Roihuttaret tekivät sarjanousun seitsemän vuoden jälkeen takaisin naisten Superpesikseen omien kasvattien voimin”, kertoo Minna ja jatkaa: ”Useat nykyiset pelaajat ovat käyneet junioripolun läpi ja nyt palkintona pääsevät pelaamaan naisten pääsarjaa, Superpesistä. Tähtäimenä on viedä joukkuetta vuosi vuodelta eteenpäin, ja jossakin vaiheessa kolkutella mitalisijoja.”

Naisten superpesiksessä kaudella 2021 on mukana 13 joukkuetta, mutta tilanne muuttuu vuonna 2022, jolloin naisten Superpesis tiivistyy 12 joukkueen sarjaksi. Roihuttarien tavoitteena on pysyä näiden 12 joukkueen joukossa jatkossakin.

“Joukkueen ikähaitari on laaja: nuorimmat pelaajat ovat C-junioreita eli 15-vuotiaita, ja vanhimmat 34-vuotiaita. Joukkueen keski-ikä pyörii noin 20 ikävuoden nurkilla.” Minna kertoo.

Pylonin kummipelaaja mukana joukkueessa

Joukkueenjohtajakin toimiva Minna Koivisto kertoo innostuneesti yhteistyöstä Pylon-konsernin kanssa. Joukkueen yksi kokeneimmista pelaajista, Marianne Penttinen on Pylonin kummipelaaja.

Minna Koivisto Roihuttarien joukkuejohtaja
Minna Koivisto, Roihuttarien joukkuejohtaja.

”Katsoipa Roihuttaria kentänlaidalta mistä kulmasta tahansa, niin aina näkyy Pylonin logo pelaajien rinnassa.” Minna naurahtaa ja samalla korostaa, että naisten pesäpallo on naisten seuratuin joukkueurheilulaji televisioruudulla ja paikan päällä: ”Parhaaseen pesistunnelmaan pääsee tietysti Roihuttarien uudella kotikentällä.”

Kaikissa 12 kotiottelussa on mukana mukaansatempaava selostaja, joten ottelutapahtumiin pääsee kiinni kokemattomampikin katsoja. Lisäksi Roihuttaret pelaavat saman määrän otteluita vieraissa. Runkosarjan lisäksi tulevat mahdolliset jatkopelit. ”Tervetuloa nauttimaan Roihuttarien hyvästä kotipelien tunnelmasta!” toivottaa Minna.

Roihuttarien otteluohjelmaan ja toimintaan voit tutustua osoitteessa www.roihu.fiLinkedInFacebook