Pylon toteuttaa Valtioneuvoston juhlahuoneiston Smolnan peruskorjauksen

|

Senaatti-kiinteistöt on valinnut Pylon Rakennus Oy:n Valtioneuvoston juhlahuoneiston Smolnan peruskorjaushankkeen projektinjohtourakoitsijaksi. Peruskorjauksessa edustustiloja päivitetään ja kiinteistön ikääntynyt talotekniikka uusitaan. Hankkeen taloteknisistä töistä vastaa Pylon Talotekniikka Oy. Hankkeen laajuus on noin 4000 brm2. Työt kohteessa alkavat keväällä 2021 ja hanke valmistuu loppuvuodesta 2022.

Pylon valittiin kohteen projektinjohtourakoitsijaksi neuvottelumenettelyn kautta. Senaatti-kiinteistöt painotti urakoitsijavalinnassa laatupisteitä, jossa arvioitiin mm. urakoitsijan projektiryhmän osaamista, kokemusta ja yhteistoimintakykyä. –Pidämme Smolnan sopimusta todellisena luottamuksenosoituksena projektinjohto- ja korjausrakentamisosaamistamme kohtaan, toteaa Pylon Rakennus Oy:n toimitusjohtaja Jari Toivo. –Vaativien kohteiden korjausrakentajana meillä on kokemusta vastaavien kansallisten arvorakennusten peruskorjausten toteutuksista. Olemme lisäksi konsernina erityisen vahvoja vaativien peruskorjauskohteiden talotekniikkatöiden toteutuksissa, Toivo jatkaa.

Kuva: Senaatti-kiinteistöt

Nykyään Valtioneuvoston juhlahuoneistona toimiva Smolna on yksi Suomen rakennushistoriallisista jalokivistä. Alun perin Suomen sotaväen ylitarkastajan virkataloksi suunnittelema rakennus on Carl Ludvig Engelin suunnittelema. Sen rakennustyöt alkoivat vuonna 1820 ja osa talosta otettiin käyttöön 1822, mutta viimeistelytyöt jatkuivat vuoteen 1824 saakka. Pitkän historiansa aikana rakennus on toiminut niin kenraalikuvernöörin virkatalona kuin punakaartin johtokeskuksena, suojeluskuntien yliesikuntana, valtion virastotalona kuin ulkoministerin virka-asuntona. Vuosina 1964–1965 Smolnassa toteutettiin mittava peruskorjaus, jossa rakennusta muokattiin juhlahuoneistokäyttöön sopivaksi. Kiinteistö on asetuksella suojeltu.

Lisätietoja hankkeesta:
Jari Toivo, toimitusjohtaja, Pylon Rakennus Oy

LinkedInFacebook