Pylon peruskorjasi Erottaja2:n perinteitä kunnioittaen

|

Tullihallituksen suojeltu rakennus muuntautui Pylonin toteutuksella nykyaikaisiksi toimistoiksi ja liiketiloiksi

Entinen Tullihallituksen talo Erottajankadun ja Uudenmaankadun kulmauksessa muuttui toimistoiksi, liiketiloiksi ja ravintoloiksi, nykyiseltä nimeltään Erottaja2. Samoin muuntautui tontin toinen rakennus Uudenmaankadun ja Yrjönkadun kulmauksessa. Erottajankadun ja Uudenmaankadun kulmatalo on tyyliltään uusrenessanssia, ja se on yksi Helsingin arkkitehtonisista maamerkeistä.

Uuden omistajan neuvonantajana kaupassa toimi Trevian Asset Management, joka toimii tämän kohteen Asset Managerina ja vastaa kohteen kehityksestä ja vuokrauksesta.

Uuden omistajan tavoitteena oli herättää suojeltu uusrenessanssityylinen rakennus sekä jugendtyylinen rakennus taas henkiin sekä kehittää siitä ainutlaatuinen ja erittäin laadukas kohde, jossa modernit ja toimivat toimistotilat sulautuvat rakennuksen historialliseen ympäristöön. Rakennuksen rakenteeseen tuovat näyttävyyttä koristeellinen julkisivu ja 4 metriä korkeat huoneet. Uusi usealle vuokralaiselle soveltuva pohjasuunnitelma ja laadukas varustelu lisäävät rakennuksen toiminnallisuutta ja luovat ainutlaatuista modernin toimistotilan tunnelmaa.

Suojelukohteessa uusittiin 3 suojeltua rakennusta perinteisiä työtapoja ja tilaajan toiveita kunnioittaen

Vaativien historiallisten kohteiden peruskorjauksiin erikoistunut Pylon Rakennus Oy valittiin toteuttamaan peruskorjaustyötä. Hankkeen projektinjohdosta ja valvonnasta vastasi Saraco D&M Oy, joka nykyään on osa Sweco-konsernia. Trevianin tekninen johtaja Vesa Klemettilä kertoo: – Olen erittäin tyytyväinen Pylonilta saatuun kokonaispalveluun. Kohteen aikataulu oli jo alkuaan varsin kireä ja purkutöiden jälkeinen rakentamisaika 15 kk. Kohteen tilat saatiin käyttäjille valmiiksi sovittuun aikaan ja sovitun laatuisina. Hankkeen aikana oli tarpeen reagoida muutoksiin nopeasti ja joustavasti ja tässä yhteistyötä korostavassa toiminnassa Pylon onnistui erinomaisesti. Erityispiirteenä hankkeessa on se, että nykyaikainen talotekniikka saatiin toteutettua ja piilotettua arvokkaisiin tiloihin ilman näkyviä muutoksia.

Pylon Rakennus Oy yhdessä Pylon Talotekniikka Oy:n kanssa toteutti erittäin vaativan PJU-hankkeen hyvässä yhteistyössä suunnittelijoiden ja rakennuttajan kanssa. Rakennukset dokumentoitiin 3D-inventointimalliin hankkeen alussa, purkutöiden jälkeen sekä hankkeen valmistuttua. Toteutuksen aikana hankkeessa työskenteli parhaimmillaan yli 250 rakennusalan ammattilaista.

LinkedInFacebook