Maastopyöräilyistä iloa koko perheelle – Pylon tukee Funduro Cupia

|

Pylonin sponsoroima Funduro Cup on useasta osakilpailusta koostuva MTB enduro -kilpailusarja, joka tarjoaa rentoa ajamisen riemua myös niille, joille kelloa vastaan taisteleminen ei ole kaikki kaikessa.

”Funduro Cup on suunniteltu perheet ja aloittelijat edellä. Kyseessä on kiva konsepti, jossa on hauskoja ratoja kaiken ikäisille.” enduropyöräilijä Miikka Mäkelä toteaa. ”Lisäksi kisoissa on yleensä muutakin ajettavaa kuin pyöräpuistojen perusradat. Kilpailuviettiset saavat toki kaahata jarrut auki, mutta kisoissa osa osallistujista ottaa rennommin, uudesta radasta nautiskellen. Kaikki tältä väliltä on myös mahdollista.”
Vaikka kyseessä onkin kilpailu, Funduro Cupissa keskitytään pitämään hauskaa ja nauttimaan maastopyöräilystä hyvässä seurassa vanhojen ja uusien kavereiden kanssa.

Rentoa hissipyöräilyä erikoiskokeilla

Enduropyöräilijöitä Funduro Cupissa
Kuvaaja Laura Tamila

Funduro Cupia ajetaan usein hiihtokeskuksissa, joten kilpailut ovat eräänlaista hissipyöräilyä – hissillä ylös ja maastopyörällä alas. Lajimuoto kehittää pyöränhallintaa ja on sosiaalisempi pyöräilyn muoto kuin moni muu pyöräilylaji. Kilpailu koostuu useista erikoiskokeista, joilla on ajanotto, sekä erikoiskokeiden välisistä siirtymätaipaleista. Erikoiskokeet ovat pääasiassa alaspäin viettäviä polkuja ja maastoreittejä. Siirtymät erikoiskokeiden välillä kuljetaan polkemalla tai hisseillä. Startti tapahtuu väliaikalähdöin.

Pylon lähti mukaan Funduro Cupin sponsorointiin useasta syystä: ”Meillä on töissä useampiakin enduropyöräilijöitä ja urheiluihmisiä. Haluamme myös tukea nuoria hyvien harrastusten parissa.” Pylonin projektipäällikkö Veli Hänninen kertoo ja jatkaa: ”Olemme olleet mukana jo useamman vuoden ajan. Ajatuksenamme on olla pitkäaikainen ja luotettava kumppani myös sponsoritoiminnassa. Kyse on vastuullisuudesta – terveiden harrastusten kautta kasvaa osaajia myös meidän alallemme.”

Enduropyöräilijä
Kuvaaja Laura Tamila

Funduro Cupia ajetaan ympäri Suomea. Seuraava, ilmoittautumisten suhteen jo täyteen buukattu, kisa on heinäkuun lopussa Kolarissa.

Lisää Funduro Cupista voit lukea osoitteesta www.fundurocup.fi

LinkedInFacebook