Ympyrätalo

Ympyrätalon tilamuutos rullasi valoisasti

Palvelualojen työttömyyskassan keskustoimisto muutti Helsingissä uusiin tiloihin Ympyrätaloon. Pylon toteutti osin suojeltuun kiinteistöön onnistuneen tilamuutoksen asiakkaan esittämässä tiukassa aikataulussa. Tilamuutoksen avulla PAM halusi parantaa suurien asiakasmäärien palvelun sujuvuutta.

Ympyrätalo on yksi Suomena parhaiten nimeltä tunnettuja rakennuksia. Edistyksellinen kiinteistö valmistui vuonna 1968 Kansallis-Osake-Pankin toimitilaksi ja sitä ympäröivät kioskit toimivat aluksi drive-in-pankkeina autoileville asiakkaille. Drive-in toimintaa kesti kuitenkin vain muutaman vuoden. Nykyisin Ympyrätalo on suojeltu ulkokuoren, sisäänkäyntien ja porraskäytävien osalta.

“Tämä tila oli hyvässä kunnossa, peruskorjaus oli tehty kahdeksan vuotta sitten, mutta se ei sopinut tilaajan käyttöön. Haluttiin ja saatiin valoisampi tila, jonka lasiseinät ja vaaleat pinnat tuovat hyvää ilmettä. Muutos teki myös arkkitehdin iloiseksi”, kertoo Vahanen-yhtiöiden projektinjohtajana ja valvojana toiminut Minna Kuutti.

Rakennuksen tavaramerkki, pyöreät seinät, toivat mukavan haasteen rakentamiseen. Tilat olivat myös matalat ja suojeltuja porraskäytäviä piti varjella läpi urakan. “Ilmanvaihdon asentaminen oli millintarkkaa työtä ja kaareviin pintoihin seinät piti saada tarkasti oikeille paikoilla. Pylonin vastaava mestari kanssa oli loistava yhteistyö ja ruiskuttamalla tehdyistä alakatoista tuli todella hienot”, Kuutti kertoo.

Sujuvasti ja aikataulussa uusiin tiloihin

Uusi tila merkitsee suurta muutosta työyhteisössä. Samalla asiakkaan palvelemisen pitää olla mutkatonta. Vaikka kesä on monelle hiljaiselon aikaa, Suomen suurimman ammattiliiton työttömyyskassan etuisuuksien pitää pyöriä ilman häiriöitä läpi lomasesongin.

“Sen verran on työvuosia takana että muuttoja ja remontteja on ehtinyt nähdä. Nämä ovat aina jännittäviä asioita. Se, että aikataulut pitävät näin hyvin oli suorastaan positiivinen yllätys. Meille viivästys ei ollut vaihtoehto, silloin koko muutto olisi pitänyt siirtää syksylle”, toteaa PAM:n Kassanjohtaja Markku Virtanen.

“Nyt elokuussa olemme ehtineet jo mukavasti kotiutua uusiin tiloihin ja käyttäjät ovat hyvin tyytyväisiä”, Virtanen summaa.

Ympyrätalo

Kuvaus: Palvelualojen työttömyyskassan keskustoimisto PAM muutti Helsingissä uusiin tiloihin. Pylon toteutti osin suojeltuun Ympyrätaloon onnistuneen tilamuutoksen asiakkaan esittämässä tiukassa aikataulussa.

Rakennusvuosi: 1968

Aikataulu: 2016

   

Katso myös:

Mäntymäen koulu, Kauniainen

Mäntymäen koulu, Kauniainen

Geologian tutkimuskeskus GTK

Geologian tutkimuskeskus GTK

Tieto Oyj:n pääkonttorin laajennus

Tieto Oyj:n pääkonttorin laajennus

Kampin Kortteli

© Kari Palsila

KOy Mäkelän koulu

KOy Mäkelän koulu

Metson toimitilat Sanomatalossa

Metson toimitilat Sanomatalossa

Huopalahden Tiili-Elanto

Huopalahden Tiili-Elanto

LPT Logistics – kylmävarasto

LPT Logistics - kylmävarasto

Kiinteistösijoitusyhtiö NREP

Kiinteistösijoitusyhtiö NREP

Tapahtumahotelli Huone

Tapahtumahotelli HUONE.
» Jätä tarjouspyyntö!