Linjasaneeraus

Linjasaneeraus nopealla aikataululla onnistuneesti

Asunto-osakeyhtiö Wäinö Aaltosen tie 2 sijaitsee Kulosaaren sillan kupeessa. Yhtiössä on kymmenen rivitalohuoneistoa, jotka eroavat toisistaan paitsi ulkonäöllisesti, myös kosteiden tilojen osalta.

Tästä syystä osakeyhtiössä oli jo jonkin aikaa oltu lievässä pattitilanteessa, kun kaikkia tyydyttävää linjasaneerausvaihtoehtoa ei tuntunut löytyvän. Projekti nytkähti liikkeelle, kun kokonaisvaltaisen saneerauksen sijaan ryhdyttiinkin uusimaan vain runkojohtoja ja urakoitsijaksi valittiin Pylon Talotekniikka.

”Runkojohtojen uusiminen on tärkeä vaihe koko saneerauksen onnistumisen kannalta”, toteaa urakan päävalvoja Juha Salomäki.

Vastustuksesta innostukseen

Salomäen mukaan ei ole ennenkuulumatonta, että asuntoyhtiössä on hankalaa päästä yhteisymmärrykseen asioista.

”Putkiurakkaan liittyy aina pelkoja, kun ihmiset ovat kuulleet kauhutarinoita. Tässä tapauksessa alun vastustus vaihtui lopulta innostukseen, ja asukkaat juhlistivat projektin valmistumista yhdessä Pylonin työntekijöiden kanssa”, Salomäki hymyilee.

Koko saneeraus hoidettiin hyvin nopealla aikataululla syys-joulukuussa 2013. Salomäki näkee ratkaisevana asiana sen, että Pylon keskitti viestinnän yhdelle henkilölle, joka ymmärsi paitsi koko projektin etenemisen, myös asiakkaiden näkökulman.

Taloyhtiön hallituksen jäsen Tom Stenvall kiittää niin ikään Pylonin viestintää. ”Itse keskustelin Pylonin väen kanssa päivittäin, mutta myös asukkaille viestit katkoksista ja urakan etenemisestä kulkivat hyvin. Projekti sujui sovitusti, ja olimme hyvin tyytyväisiä lopputulokseen.”

As Oy Wäinö Aaltosen tie 2

Kuvaus: Rivitaloyhtiön vesi-, viemäri- ja runkojohtojen saneeraus. Viemärit sukitettiin, runkojohdot ja sähkösyötöt uusittiin asuntojen ulkopuolella.

Rakennusvuosi: 1965

Aikataulu: 2013

   

Katso myös:

As Oy Pajupillintie 24 (KVR-hanke)

As Oy Pajupillintie 24 (KVR-hanke)

As Oy Ruukinlahdentie 7

As Oy Ruukinlahdentie 7

Asunto Oy Rintinpolku

Asunto Oy Rintinpolku

As Oy Säästölampi

As Oy Säästölampi

As Oy Runeberginkatu 59

As Oy Runeberginkatu 59

Otaniemen teekkarikylä (TKY 2)

Otaniemen teekkarikylä (TKY 2)

As Oy Runeberginkatu 67

As Oy Runeberginkatu 67

As Oy Koivusaarentie 2

As Oy Koivusaarentie 2

As Oy Mankkaan Rivirinne

As Oy Mankkaan Rivirinne

As Oy Roinila

As Oy Roinila
» Jätä tarjouspyyntö!