Pylonin tapaturmataajuus alle 10%

Viime vuonna Pylon-konsernin tapaturmataajuus oli ennätysmäisen alhainen, vain 9,2%. Jäimme harmittavasti yhden epäonnisen vasaranlyönnin päähän nollatavoitteesta, joten vielä on varaa parantaa.

Työmaan turvallisuus on olennainen osa sujuvaa rakentamisprosessia. Meille kaikille rakennusalan toimijoille on tärkeää, että työntekijät tulevat paitsi terveenä töihin, myös lähtevät terveenä työpäivän jälkeen kotiin. Rakennusala onkin asettanut yhteiseksi tavoitteeksi päästä nollaan tapaturmaan vuoteen 2020 mennessä. Tavoite on kunnianhimoinen, mutta saavutettavissa avoimella tapaturmatiedottamisella ja parhaiden käytäntöjen jakamisella.

Pyrimme Pylonilla kohti tapaturmatonta työympäristöä kouluttamalla henkilökuntaa, madaltamalla kynnystä ilmoittaa turvahavainnoista mobiilijärjestelmän avulla, sekä kehittämällä ja kalibroimalla työmaiden TR-mittausta. TR-mittaus on tärkeä työkalu työmaiden turvallisuusjohtamisessa. Mittarilla seurataan viikottain työmaan turvallisuuden ja järjestyksen tasoa käytännössä selkeän oikein-väärin havainnointimenetelmän avulla.

Avoimuuden hengessä toivotimme toukokuun lopussa Tapaturvan tervetulleeksi tutustumaan Villa Bredan saneeraus-laajennus työmaahan osana järjestettyä TR-mittauskoulutusta. Koulutuksen myötä työmaalla vieraili parikymmentä valkokypärää eri rakennusliikkeistä tekemässä käytännön turvallisuushavaintoja. Kiitoksia kouluttaja Juha Merjamalle ja oppilaille arvokkaasta vierailusta ja hyvästä koulutuksesta.

Tästä on hyvä jatkaa kohti nollaa tapaturmaa!

Kysy lisätietoja laatu- ja työturvallisuusasioista laatupäällikkö Päivi Stordellilta.

Share on FacebookShare on LinkedIn
» Jätä tarjouspyyntö!